Αν αποφεύγεις το κρέας και στοχεύεις στο να περιορίσεις τα λιπαρά στη διατροφη σου ορίστε μια πολύ νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια!

Οδηγίες

Για 8 μπιφτέκια μελιτζάνας

·      4 μελιτζάνες τσακώνικες
·      2 κρεμμύδια ξερά
·      2 σκελίδες σκόρδο
·      4 κρεμμύδια φρέσκα
·      1/3 ματσάκι μαϊντανό
·      λίγο φρέσκο δυόσμο
·      1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
·      αλατοπίπερο
·      1 αυγό
·      1 φλιτζ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
·      4 κ.σούπας λάδι

Τρόπος μαγειρέματος

  1. Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για περίπου 30’ (μέχρινα μαλακώσουν)
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά
  4. Χαράζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε την ψίχα τους. Αφού λιώσουμε καλά με ένα πιρούνι την ψίχα από τις μελιτζάνες,την προσθέτουμε στο σκεύος με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
  5. Πλάθουμε σε 8 μπιφτέκια (Αν το μείγμα είναι πολύ ρευστό προσθέτουμε λίγη ακόμα τριμμένη φρυγανιά)
  6. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο
  7. Ψήνουμε για περίπου 30-40’ στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
  8. Συνοδεύουμε με στραγγιστόγιαούρτι 0-2% λιπαρών