Υλικά

· 30 γρ. ωμά λευκά αμύγδαλα
· 20 γρ. κάσιους ωμά και ανάλατα
· 60 γρ. σταφίδες μαύρες
· 160 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, μουλιασμένοι σε ζεστό νερό για 10 λεπτά
· 30 γρ. καρύδα τριμμένη (και επιπλέον καρύδα για να καλύψουμε εξωτερικά τα energy balls)
· 2 γεμάτες κ.σ. κακάο
· 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρού καρπού

Oδηγίες

  1. Στο μπλέντερ αλέθουμε αρχικά τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν σκόνη
  2. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τους χουρμάδες και αλέθουμε ξανά
  3. Προσθέτουμε την καρύδα, το κακάο και το φυστικοβούτυρο και μπλεντάρουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 30’ περίπου στο ψυγείο για να γίνει πιο εύπλαστο
  5. Πλάθουμε σε μπάλες των 30 γραμμαρίων περίπου
  6. Ρολάρουμε σε τριμμένη καρύδα μέχρι να καλυφθούν
  7. Τις συντηρούμε στο ψυγείο σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς