
Συστατικά
· 1/2 φλιτζάνι κινόα · 2 αγγουράκια καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια · 2 ώριμες, αλλά σφιχτές ντομάτες χωρίς τη φλούδα κομμένες σε κυβάκια · 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο ψιλοκομμένο · Το χυμό από μισό λεμόνι · 3-4 φυλλαράκια δυόσμο · 4 κ.σ. ελαιόλαδο · Αλάτι & πιπέρι |
Τρόπος μαγειρέματος
1. Ξέπλυνε το κινόα σε ένα σουρωτήρι και κάτω από τρεχούμενο νερό 2. Βάλε σε κατσαρόλα 1 φλιτζάνι αλατισμένο νερό να βράσει. Πρόσθεσε το κινόα, χαμήλωσε τη φωτιά στο “μισό”, σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει 15 λεπτά περίπου 3. Στράγγιξε και άπλωσε σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο να κρυώσει καλά 4. Στο μεταξύ ετοίμασε τα υπόλοιπα λαχανικά, ντομάτα, κρεμμύδι και αγγούρι και βάλε σε μια μεγάλη σαλατιέρα 5. Ανάμειξε σε ένα μικρό μπολ το λάδι με το λεμόνι. Κοπάνισε ελαφρά το δυόσμο και ρίξε μέσα στο λάδι. Άφησε σκεπασμένο στο ψυγείο να πάρει άρωμα, όσο κρυώνει το κινόα 6. Ανάμειξε το κινόα, αφού έχει κρυώσει τελείως με τα υπόλοιπα λαχανικά σου 7. Βγάλε το dressing από το ψυγείο, αφαίρεσε το δυόσμο και περίχυσε τη σαλάτα σου. 8. Σέρβιρε |