✔️ Πολύ γρήγορη
✔️ Πολύ θρεπτική
✔️  Κατάλληλη για vegetarians
✔️ Κατάλληλη για όσους στοχεύουν στα χαμηλά λιπαρά στη διατροφη τουςΣε ένα ραβδομπλεντερ χτυπάμε:·  3-4 μέτρια παντζάρια μαγειρεμένα στον ατμό
·  1 σκελίδα σκόρδο
·  60 γρ. αμύγδαλα
·  Κατικι ή φέτα ελαφρυα η ανθότυρο περίπου 100- 150 γρ.
·  Χυμό από 1/2 λεμόνι
·  Λίγο ελαιολαδο
·  Αλάτι/ πιπέρι
·  Φρέσκο βασιλικό
Τέλος τα προσθέτου σε πέννες η αλλά ζυμαρικά κατά προτίμηση ολικής άλεσης!

Τα θρεπτικά συστατικά που θα πάρεις από την παραπάνω συνταγή μέσα από το παντζάρι που περιέχει είναι κυρίως Βιταμίνη Α & C, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο & κάλιο, ενώ το παντζάρι αποτελεί και μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών κυρίως αδιάλυτων, κάτι που βοηθά όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Επίσης περιέχει γλουταμίνη, αμινοξύ που συνεισφέρει στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου. Είναι χαμηλό σε θερμίδες, αφού περιέχει μόλις 43 ανά 100 γραμμάρια και βοηθάει στην ενυδάτωση του οργανισμού, μιας και αποτελείται κατά 88% από νερό.